dijous, 9 de febrer del 2012

Moments Històrics: La Vaga dels Tramvies


Personalment crec que és un fet històric molt important del Segle XX, feia 12 anys que hi havia acabat la guerra civil quant va passar aquest revolt.

L'1 de març de 1951, els ciutadans barcelonins varen fer un boicot a la Companyia de Tramvies de Barcelona, el motiu d'aquest esdeveniment el va fer sorgir per uns quants motius, per una banda, la pujada de preu dels bitllets, que costaven 50centims, pujant a 70centims, mentre que Madrid 40centims. tot i així, també el va originar per les condicions econòmiques que continuaven sent terribles, salaris baixos, repressió política, gran desigualtat social, etc.. Era una vaga no organitzada, treballadors anònims no van pujar als tramvies, fent així que l'altre gent que anava a treballar els imitessin, donant suport i reivindicant la injustícia que hi havia, alhora representa una de les primeres manifestacions massives contra el franquisme. Per un altre banda, van guanyar, aconseguint que tornessin les quotes d'abans, però, la CNT s'aprofita d'aquesta situació i fa vaga general, no trigaren en vindre la guàrdia Civil i, no cal que expliqui que la repressió va ser molt dura, 3 morts, centenars de ferits i sentencies de mort, sortosament no executades.

Anècdota Històrica;
Els grans empresaris dels tramvies es pensaven que amb condicions meteorològiques extremes la gent pujaria, veient un gran oportunitat, però això no va passar. El dia 4, jugava el Barça, malgrat a la forta pluja varen duplicar la flota, tot i així la gent no va pujar. Aquell dia només van vendre 487 bitllets, quan normalment es venien més de mig milió.


No obstant, no podem dir lo mateix de la vaga del 2012, 10 de març, seré breu, la gent va agafar els ferrocarrils. noticia del dia 10: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/494039-fracassa-la-vaga-dusuaris-del-transport.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada