dijous, 10 de maig del 2012

¿FORMULA 1 UN ESPORT?


                                      

La majoria de gent veu la formula 1 (anomenada també F1) un esport, es veritat? Jo opino que no. El esport es tota aquella activitat física que involucra una serie de regles o normes a exercir dintre d'un espai o àrea determinada, sovint associada a la competitivitat esportiva. Per lo general requereix una competició amb un mateix o amb els altres. El esport es refereix normalment a activitats en les quals la capacitat física pulmonar del competidor son la forma primordial per a determinar el resultat (guanyar o perdre) altres capacitats externes o no directament lligades al físic del esportista.

Fins aquí d'acord amb tot, o sigui en un principi es considera un esport perquè requereix totes aquestes característiques, però hi ha igualtat per a tots?

Anem a posar un exemple d'un atleta, depèn de lo que hagi entrenat tindrà més probabilitats de guanyar la competició. I un pilot de la Formula 1? No, aquí guanya el que té major pressupost, és a dir hi ha desigualtats davant la falta de pressupostos per a els desenvolupaments en la F1.

Per a els equips amb un bon pressupost, es tracta simplement de descobrir com funciona i posar les seves fabriques e enginyers a treballar per a copiar la solució e incorporar-lo als seus cotxes, però per a els equips amb menor pressupost, per exemple Sauber l'historia es complica, ells no tenen tants diners disponibles per a copiar les solucions, per tant han de valorar quan poden guanyar en pista abans de llançar-se a copiar una solució. Inclòs en molts casos, encara amb una guany important a la pista, no poden fer-ho per la manca de diners, a més a més hem de marcar que hi han llargues temporades i que tinguin la sort de no trencar el cotxe.

Un escrit que dona suport al meu (no son xifres inventades)

Según publica O Estado de Sao Paulo, la presidenta ejecutiva del equipo Sauber, Monisha Kaltenborn, admite que el equipo de Hinwil no puede competir en ese frente con equipos como Mclaren, Ferrari, Mercedes o Red Bull.

Presupuesto de Sauber 80 millones €
Presupuesto de Mclaren, Ferrari, Red Bull i Mercedes se estima por encima de 220 millones €

Quina vergonya, el considero més una empresa, i no un esport, però això la gent no es dona compte i prefereix mira a un altre costat e ignorar les situacions dels esportistes que en veritat es mereixen ser premiats com deu mana, a més a més podem ficar també que es un esport maxista, haveu vist alguna dona canviant una roda? O en un altre lloc concretament així de major importància?

Jo si, però només estan per aguantar el paraigües i anar amb una faldilla curta que s'hi li veu fins al pàncrees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada